“‘s Nachts schrik ik nog altijd wakker”

Belle, 12 jaar

Belle woont in een dorpje in Oost-Congo. Op 23 januari werd ze ontvoerd door onbekende mannen. Haar ouders gingen wanhopig naar haar op zoek. Ze hadden schrik dat er iets heel ergs met haar was gebeurd. Was Belle het zoveelste meisje dat ontvoerd was door gewapende mannen? Uiteindelijk vonden ze hun dochter in het huis van een buur. Een man die ze vertrouwden. Maar die buurman had dingen met Belle gedaan die zij niet wilde. Hij had haar aangeraakt waar zij dat niet wilde en haar pijn gedaan. Het meisje lag wezenloos voor zich uit te staren. Er kon geen lachje af. Je zag dat ze pijn had en ze zat onder het bloed. Haar ouders namen Belle mee en zochten hulp bij Mamas for Africa. Die bracht haar naar het ziekenhuis voor verzorging. Belle is vandaag nog altijd in behandeling omdat ze voortdurend nachtmerries heeft. Zelf zegt ze: “’s Nachts schrik ik nog altijd wakker.” Je zou voor minder!

Eén op drie vrouwen en meisjes in Oost-Congo is net zoals Belle slachtoffer van seksueel geweld. Hiertegen moeten we blijven vechten!

1 op 3 vrouwen en meisjes krijgt te maken met seksueel geweld!

In Oost-Congo krijgen meisjes en vrouwen vaak te maken met geweld. Ze lopen het gevaar dat jongens en mannen hen lastig vallen en dingen doen met hen die ze niet willen, hen aanraken waar ze dat niet willen en hen pijn doen … Dat heet seksueel geweld. Daarna worden ze aan hun lot overgelaten en verstoten. Gelukkig helpt Mamas for Africa deze meisjes en vrouwen. Vaak is het nodig dat ze naar het ziekenhuis gaan om hun wonden te laten verzorgen.

Help ons

Wil jij Belle en andere meisjes helpen?

Organiseer dan samen met je klas of school een actie. Zo zorgen we er samen voor dat meisjes en vrouwen die slachtoffer werden van seksueel geweld niet aan hun lot worden overgelaten en kunnen we hen de nodige zorgen bieden.

Tip! Bekijk ook het filmpje van Sifa

Sifa vertelt wat er met haar mama is gebeurd. Zo kom je meer te weten over hoe moeilijk vrouwen en meisjes het in Oost-Congo hebben en hoe Mamas for Africa hen helpt. 
Bekijk het filmpje

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op.

STUUR EEN MAIL BEL ONS OP 016/ 20 63 43